İçeriğe geç

Felsefede Mündemiç Ne Demek

Mündemiç nedir?

Mündemiç kelimesi Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen Türkçede eş anlamlısı İçkin olarak ifade edilmektedir. Kişinin haklarının korunduğu, kişinin haklarının kanunla korunduğu anlamına gelmektedir.

Mündemiç ne demek hukuk?

Mündemiç kelimesi, kanunun kağıtta bulunması, bir başka deyişle kanunun “belgelenmiş” olması, yani kanun ile kağıdın birleştirilmiş olması anlamına gelmektedir (3).

Mündemiç ne demek din?

Mündemiç: Bir şeyin içinde bulunan, saklı olan. Ortadan kaldırmak: Yok olmak, ortadan kaldırılmak, kapatılmak.

Mündemiç ne demek Osmanlıca?

mündemiç – İngilizce Sözlük. Arapça dmc kökünden gelen bir ödünç kelimedir, Mundamic مندمج, “iç içe geçmiş, sıkı, şişman” anlamına gelir. Bu kelime Arapça damaca fiilinin munfaˁil biçimindedir دَمَجَ “girdi, sokuldu”, VII. aktif fiil sıfatıdır.

Müemmen ne demek?

(ﻣﻮﺌﻣّﻦ) sıf. (ar. te’mіn mu’emmen “güvence altına almak” kelimesinden) Güvenlik garanti altına alınmış, güvence altına alınmış, güvence altına alınmış: “Güvenli bir yaşam.”

Müstecip ne demek kısaca?

Anlamı en garip ve en çok araştırılan kelimelerden biri olan “Mustecip”, kira karşılığında bir dairede yaşayan kişi veya kiracı anlamına gelir. Bu yüzden bu kelimenin anlamı kiracıdır.

Mütemmim ne demek TDK?

Anlamı: “Mükemmel”, yani tamamlanmış, tamamlanmış veya mükemmel. Bu kelime bir şeyin veya bir işin tamamen yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır. Örnek cümle: Proje mükemmel bir şekilde tamamlandı ve başarıyla gerçekleştirildi.

Mütemmim ne demek hukuk?

Tamamlayıcı parça; Bir bütünün ayrılmaz veya ayrılmaz parçası anlamına gelir. Ayrılmaz parça kavramı 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 684. maddesinde düzenlenmiş olup: “Bir şeye malik olan, o şeyin ayrılmaz parçalarına da malik olur.” şeklinde ifade edilmiştir.

Mücerretlik ne demek?

Kıymetli evrak olarak kabul edilen senetlerin bir kısmı elle tutulurken, diğerleri soyuttur. Doktrinler ve mahkeme kararları gerekçeli ve gerekçesiz kıymetli evraklar arasında ayrım yapar. Nedensel olmayan kıymetli evraklar söz konusu olduğunda, soyutlama ilkesi geçerlidir.

Münim ne demek Allah?

Allah’ın Kur’an’da tanımladığı bu sıfat, Allah’a inanan veya kendisine güvenilen kimse anlamına gelir.

Münkir ne demek TDV?

Peygamber’in din adına tebliğ ettiği şeyleri ne tasvip etmek ne de tasvip etmemek gerektiğini ifade eden bir terimdir.

Münebbih olmak ne demek?

[1] (‘) Teşvik.

Münaferet ne demek Osmanlıca?

[1] Nefret, karşılıklı hoşlanmama, soğukluk.

Müstefad ne demek Osmanlıca?

Kazanılan kullanıldı. Anlam, kavram.

Münkeşif ne demek Osmanlıca?

İsim. Keşfedildi ve ortaya çıkarıldı.

Mülhem ne demektir?

TDK’ya göre Mülhem, “birinin içinde doğmuş”, “esinlenmiş”, “birinin içine doğmuş” anlamına gelen bir sözcük olarak biliniyor.

Mütalaa tarihi ne demek?

Mütalaa, TDK sözlüğünde kullanılmayan kelimelerden biri olarak tanımlanıyor. Halen daha çok hukuk terminolojisinde kullanılan kelimenin halk arasında eski bilinirliğini yitirdiği söylenebilir.

Müteaddi ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Muteaddit kelimesi ardışık, sıralı veya ardışık anlamına gelir. Birbirini izleyen bir dizi veya olay serisini ifade eder. Kökeni: “Muteaddit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مُتَعَاضِد” (mutaaddid) kelimesi ardışık veya ardışık anlamına gelir.

Pitoresk görüntü ne demek?

Pitoresk sözcüğünü kısaca tanımlamak gerekirse; bir resmin konusu olmak, pitoresk, resimsel, resme benzeyen anlamına gelir. Başka bir deyişle, durumu ve görünümü resmedilmeye değer olan resimler için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort