İçeriğe geç

Ardahanın Geçim Kaynağı Nedir

Ardahan’da en çok ne üretilir?

Hayvancılık, arıcılık ve kaz yetiştiriciliği başlıca gelir kaynaklarıdır. Ardahan’da üretilen kaşar çok yüksek kalitededir ve ülke genelinde Kars Kaşarı olarak da bilinir. “Kafkas Arı Irkı Gen Merkezi” olan Ardahan, çok özel bal üretir ve “Ardahan Çiçek Balı” coğrafi işaretine sahiptir.

Ardahan’da ne üretiliyor?

Süt ve süt ürünleri. … Ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi. … Et ve et ürünleri. … Makarna ve irmik üretimi. -Su ürünleri işleme. -Yumurta paketleme. … Meyve ve sebze işleme ve paketleme. –Dondurulmuş gıda. -Diğer ürünler…

Ardahan ne ile ünlüdür?

Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında meşhurdur. Elma dolması, Evelik aşısı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek pudingi ve helva en meşhur yemekleridir.

Ardahan’da ne iş yapılır?

Hayvancılığın yanı sıra kaz üretimi ve bal üretimi de Ardahan’ın diğer önemli marka değerleridir. Bu bağlamda bal üretim ve paketleme tesisi ve Kaz entegre üretim tesisi gibi yatırımlar Ardahan’da yapılabilecek önemli yatırım alanlarıdır.

Ardahan denince akla ne gelir?

Ardahan denince akla ilk olarak Kaşar peyniri ve Çıldır Gölü gelse de genel olarak Ardahan yöresel yemekleri, kıyafetleri, türküleri, gelenek ve görenekleri ile oldukça zengin bir ildir.

Ardahan’da ne yetişiyor?

İlçenin doğal orman alanı içerisinde yer almakta olup, çoğunlukla meşe, çam, köknar, ladin, huş, kızılağaç, gürgen ve fındık ağaçlarından oluşmaktadır. Bu alt bölgede arpa, buğday, çavdar, fasulye, mısır, elma, erik, kiraz, ceviz, patates, lahana, salatalık, marul ve soğan gibi tarım ürünleri yetiştirilebilmektedir.

Ardahan Kürt yeri mi?

Nüfus. Nüfusun çoğunluğu Kıpçak kökenli Ahıska Türklerinden oluşmaktadır. Geri kalanı Türkler, Kürtler, Terekemler ve Alevi Türkmenlerden oluşmaktadır.

Ardahan mezhebi nedir?

Tskarostavi Kilisesi. Tskarostavi Kilisesi (Gürcüce: წყაროსთავის საეპისკოპოსო ტაძარი) tarihi ETI bölgesinde erken Orta Çağ’da inşa edilmiş bir Gürcü piskoposluk kilisesidir. . Bugünkü Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı eski adıyla Tskarostavi Öncül köyünde bulunuyordu.

Ardahan’ın ekonomik faaliyetleri nelerdir?

Ardahan ilinin ekonomisi hayvancılık ve tarıma dayanmaktadır. Sanayi ve turizm sektörleri çok gelişmemiştir. Hayvancılık: Geniş mera ve çayırlardaki zengin bitki örtüsü hayvancılığın gelişmesini sağlamıştır.

Ardahan soyu nereden gelir?

Etimoloji. Artani veya Artaani’den türetilen Ardahan, Gürcistan’da da yayılan bir din olan Zerdüştlük ile bağlantılı olarak Ahameniş döneminde ortaya çıkan bir yer adı olarak kabul edilir. Bu yer adının kökü olan Arta, Eski Farsça’dan gelir ve Zerdüştlükte “Aša” olarak da bilinen tanrının adıdır.

Ardahan kışın nasıl?

Bölgenin yüksekliği ve çeşitli yüzey şekilleri nedeniyle, tüm ilde karasal iklim görülür ve kışlar uzun, sert ve karlıdır. Ortalama yıllık sıcaklık 5 °C’nin altındadır ve kışın -30 °C’nin altına düşer. Türkiye’nin kuzeydoğusunda bulunan Ardahan, yılda ortalama 500 mm yağış alır.

Ardahan’ın hangi meyvesi meşhur?

Posof Elması: Ardahan’ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof Elması adıyla tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Ardahan’da hangi madenler var?

Ardahan’da 2 milyon metrekare mera alanında altın ve bakır madeni! soL haberi. Ardahan’da 2 milyon metrekare mera alanında altın ve bakır madeni! Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Kuzey Anadolu’nun bereketli mera alanlarında altın ve bakır madeni açılması planlanıyor.

Ardahan’ın hangi meyvesi meşhur?

Posof Elması: Ardahan’ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof Elması adıyla tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Ardahan’ın özelliği nedir?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu kesiminde Karadeniz Bölgesi’nin yanında bulunan Ardahan, yüksek ve engebelidir. Bölgede yüksekliği 3.000 m’nin üzerinde olan dağlar vardır. Yalnızçam Dağları, Artvin il sınırı boyunca uzanır. İlin kuzeydoğu kesiminde Keldağ (M.Ö. 3. yüzyıl) yer alır.

Ardahan Kürtleri nereden gelmiştir?

Ardahan’daki Kürt nüfusun çoğunluğunu 19. yüzyılın ilk ve ikinci yarısında Urfa ve Diyarbekir yöresinden göç eden Kürt aşiretleri oluşturmaktadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Oyunculuk Için Yaş Sınırı Var Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort