İçeriğe geç

Dokap Projesi Ne Zaman Başladı

Dokap ne zaman başladı?

Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerimizin kalkınması için 3 Haziran 2011 tarihinde kurulan ve Nisan 2012 itibarıyla faaliyetlerine başlayan DOKAP BKİ Müdürlüğümüz kapsamına Amasya ve Çorum’un da dahil edilmesiyle DOKAP kapsamındaki il sayısı 11’e çıkmıştır. , TR83 Bölgesi…

Dokap projesinin amacı nedir?

Yeşil Yol Projesi DOKAP – Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Projesi, bölgedeki insanların gelir düzeyini artırmayı hedeflemektedir. Yeşil Yol Projesi kapsamında bugüne kadar 938,38 km uzunluğundaki bir bölümde çeşitli çalışmalar yürütülmüştür.

Dokap hangi projelere destek veriyor?

Projenin uygulama dönemi 2019-2023 olup, 10-50 baş kapasiteli büyükbaş hayvancılık ve 100-100 baş kapasiteli küçükbaş hayvancılık işletmelerine erkek damızlık materyali (boğa, koç ve keçi) temini, yeni ahır/ağıl yapımı ve ahır/ağılların yenilenmesi, makine ve ekipman alımı için destek sağlanmasını kapsamaktadır. 200 baş hayvancılık işletmesine alet ve ekipman alımı için destek sağlanmaktadır.

Dokap projesinde hangi iller var?

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9140 sayılı Kararname ile Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerinden oluşan DOKAP BKİ sorumluluk alanına Tokat ili de eklenmiş ve il sayısı dokuza çıkarılmıştır.

Dokap kaç yılına kadar uzatıldı?

Bakanlar Kurulu kararıyla Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın görev süresi 2017 yılına kadar uzatıldı.

Amasya Dokap’a dahil mi?

13 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2538 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bölgemiz illerinden Amasya ve Çorum, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP BKİ) kapsamındaki iller arasına dahil edildi.

Dokap bölgesinde hangi alanlarda gelişim hedeflenmektedir?

Eylem Planı, turizm, tarım, ulaştırma, ticaret ve lojistik alanlarında önemli potansiyele sahip olan DOKAP bölgesinde ekonomik büyüme, sosyal kalkınma ve istihdam artışı sağlayarak bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın refah ve huzurunu artıracaktır.

Yeşil Yol projesi bitti mi?

Bu nedenle Yeşil Yol Plato Koridoru projesi için 1/100.000’lik çevre düzeni planı kararları durduruldu. Bu karar sonucunda; -2, Samsun’dan Artvin’e kadar 7 ili kapsamaktadır.

Doğu Karadeniz projesinde Çankırı var mı?

DOĞU KARADENİZ. Doğu Karadeniz, 1974 yılında bir aile şirketi olarak kurulmuş olup Ankara ve ilçelerinin yanı sıra Kırıkkale ve Çankırı’ya da hizmet vermektedir.

Dokap dersi nedir?

Doğa Koleji Okuma Anlama Programı (DOKAP) kapsamında ortaokulun tüm kademelerinde haftada bir kez düzenlenen bu derste, okuma anlama temel becerisi geliştiriliyor. Öğrenciler sadece yazılı metinlerle değil, görsel metinlerle de karşılaşıyor ve metinler arasında ilişki kuruyor.

Kudaka hangi illerde var?

Erzurum • Erzincan • Bayburt.

Gap dap dokap ve kop nedir?

Bu uygulamalardan biri de “GAP, DAP, DOKAP ve KOP projeleri kapsamında illerde hayvancılık yatırımlarına destek” programıdır. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz uygulama ile son 5 yılda yaklaşık 12 uygulama yapılmıştır.

Dokap projesinin temel amaç ve hedefleri nelerdir?

DOKAP Eylem Planı kapsamındaki temel hedefler; “Tarımsal üretimin artırılması, katma değerin artırılması ve kırsal alanların kalkınması”, “turizm ve sanayide ekonomik büyüme” ve “insan ve kurumsal kapasitelerin iyileştirilmesi”dir.

Dokap ne iş yapar?

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kaynaklarını değerlendirerek yaşam kalitesini ve gelir düzeyini iyileştirmeyi, bölgeler arası ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı, ülke düzeyinde sosyal istikrar ve ekonomik kalkınmayı sağlamayı amaçlayan bölgesel bir kalkınma projesidir.

YHGp hangi illeri kapsar?

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Projesi; Amasya, Tokat, Samsun ve Çorum illerini içine alan ve Türkiye kalkınma sınırının altında bulunan bu bölgenin planlı kalkınma sınırına kavuşturulması amacıyla oluşturulmuş bir “bölgesel kalkınma modeli”dir.

5 yıllık kalkınma planı ne zaman başladı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk beş yıllık kalkınma planı (1963-1967) hazırlandı. Yasal hükümlere uygun olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortak plan görüşmeleri Cumhuriyet Senatosu ve Millet Meclisi’nde görüşülerek 21 Kasım 1962’de onaylandı ve 3 Aralık 1962 tarihli ve 11272 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bölgesel kalkınma projeleri ne zaman başladı?

GAP, 1970’lerde sadece sulama ve hidroelektrik üretimine yönelik bir proje olarak başladı. 1989’da yasal dayanağını aldı ve sosyo-ekonomik koşulları iyileştirmeyi amaçlayan Türkiye’nin ilk bölgesel kalkınma projesini oluşturdu.

GAP projesini kim yaptı?

18 Haziran 2008 tarih ve 26910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2008/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile uygulamaya konulan GAP Eylem Planı’nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve eşgüdümünden sorumlu kuruluş olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevlendirilmiştir.

Dokap nedir coğrafya?

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kaynaklarını değerlendirerek yaşam kalitesini ve gelir düzeyini iyileştirmeyi, bölgeler arası ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı, ülke düzeyinde sosyal istikrar ve ekonomik kalkınmayı sağlamayı amaçlayan bölgesel bir kalkınma projesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort